Skip to content Skip to footer
  • Eksploroni të gjitha
  • Rreth Gërmisë
  • Transporti
  • Si të shkoni në Gërmi (Google Maps)

EKSPLORONI GËRMINË

Parku karakterizohet nga një përzierje e pyjeve, livadheve, kodrave dhe luginave, të cilat krijojnë një pamje panoramike të lë pa frymë. Vizitorët mund të shijojnë shëtitje, biçikletë dhe ecje në shtigjet e shumta të parkut, si dhe piknik dhe kamping në zona të caktuara.

NGJARJET E RËNDËSISHME

Disa ngjarje të shënuara që kanë ndodhur në parkun e Gërmisë në Kosovë. Parku i Gërmisë u hap zyrtarisht në vitin 1964 si park publik dhe shpejt u bë një destinacion popullor për vendasit dhe turistët.

RRETH PARKUT TË GËRMISË

Parku i Gërmisë është një destinacion popullor si për vendasit ashtu edhe për turistët, duke ofruar një gamë të gjerë aktivitetesh dhe atraksionesh që i përshtaten çdo interesi. Me peizazhet e saj mahnitëse, trashëgiminë e pasur kulturore dhe kafshë të egra të larmishme, Gërmia është një destinacion që duhet vizituar për këdo që udhëton në Kosovë.

55 km

Shtigje të definuara dhe të markuara

11 shtigje

Njëmbëdhjetë shtigje të veçanta dhe të lidhura në rrjet

50+

Bimë mjeksore të identifikuara

1 milion+

Mbi 1 milionë vizitor çdo vit

SPONSORËT TONË

Sponsorët tonë janë Klubi Alpin Prishtina (KAP), Komuna e Prishtinës dhe Procredit Bank

LE TË QËNDROJMË NE KONTAKT

Informohuni rreth planifikimit të vizitës për në Parkun e Gërmisë duke marrë këshilla praktike nga udhëzuesit tanë.

Tel:

+383 44 889 519

E-mail:

Adresa:

Dr. Shpëtim Robaj,
Parku i Germisë,
10 000 Prishtinë